ZORG

Individuele therapie live in de praktijk, telefonisch of via beeldbellen

Bij welke problemen kan ik helpen

 

In ons bestaan kunnen we onszelf soms flink tegenkomen. Je kunt vastlopen, je belemmerd voelen in wie je wil zijn, je kunt onvrede ervaren of je afvragen hoe het anders zou kunnen. Soms gebeurt er iets in je leven waardoor je uit balans raakt. Je verliest een dierbare, je relatie loopt stroef, je gaat uit elkaar, je hebt problemen met je gezondheid, of je verliest bijvoorbeeld je baan. Er verandert iets in je leven waar je niet op voorbereid was of niet tegen opgewassen (b)lijkt te zijn. 

Dit is slechts een kleine greep uit de problemen waarmee je in mijn praktijk terecht kunt. Ook als jouw specifieke klacht er niet bij staat, kun je met mij contact opnemen.

Voordat we een afspraak maken, overleggen we altijd even om te kijken of deze praktijk voor jou de juiste plek zou kunnen zijn. Ik vind het belangrijk dat jij snel passende ondersteuning krijgt. Je kunt mij bellen (mobiel 06-51164030) of mailen (meinou@bos-psycholoog.nl). Ik bel je zo snel mogelijk terug.

 

Behandelmethodes

 

De sessies duren gemiddeld een uur en vinden meestal 1 keer in de 2 weken plaats. We evalueren de voortgang regelmatig om na te gaan of je voldoende aan de begeleiding hebt en of je voldoende positieve veranderingen bemerkt. We werken zo efficiënt mogelijk. Ik maak gebruik van verschillende methodes, waaronder EMDR (www.emdr.nl), CGT (cognitieve gedragstherapie zie www.vgct.nl), Pesso (www.pessotherapie.nl), hypnose (www.nvvh.com), NLP (www.mindacademy.nl), psychosynthese (www.psychosyntheseacademie.nl) en positieve psychologie. De methoden zijn zowel gericht op het oplossen van je huidige problemen als op het helen van situaties uit je verleden die invloed hebben op je functioneren.

 

 

EMDR procedure

 

Ik zal je vragen aan de gebeurtenis terug te denken met de beelden, geluiden, gedachten en gevoelens die je ervaart bij die gebeurtenis. Terwijl je de gebeurtenis voor de geest haalt leid ik je af met geluiden die je door een koptelefoontje afwisselend links en rechts hoort. Of je volgt met je ogen mijn vingers die in een regelmatig tempo van links naar rechts bewegen. Of beiden, zowel geluiden als het volgen van mijn vingers met je ogen. Tussendoor vraag ik je dan wat je ervaart. Meestal komt er een reeks beelden, gedachten, gevoelens en ook wel lichamelijke gewaarwordingen bij je op gang. Je zult merken dat je herinneringen hun kracht en emotionele lading gaandeweg verliezen. Je herinneringsbeelden kunnen veranderen (vager worden, kleiner of verder weg bijvoorbeeld). Je kunt nieuwe inzichten krijgen waardoor de gebeurtenis een andere betekenis krijgt in je leven.

 

 

Kosten

 

De kosten zijn € 90,- per sessie van een uur.

Het is, indien gewenst, mogelijk om in delen te betalen.

Ik neem geen mensen meer aan die de zorg bij de zorgverzekeraar willen indienen. 

 

Wachttijd

 

Er is momenteel geen plek voor nieuwe individuele behandelingstrajecten en voor coaching.

Je kunt wel meedoen met de online Zelfbeeldtraining. Je kunt je aanmelden via de inlog op de bovenste balk van deze pagina. Er wordt een aantal maal per jaar een workshop georganiseerd met als thema Vergeven, waar open inschrijving mogelijk is. Daar is beperkt plek omdat ik de groepen klein houdt. Zie op de trainingspagina voor meer informatie over de Zelfbeeldtraining en de workshop met thema Vergeven.

Relatietherapie live in de praktijk of via beeldbellen

 

In je relatie kun je van elkaar verwijderd raken. Soms ga je je gaandeweg meer en meer voor elkaar afsluiten of merk je dat je steeds meer strijd hebt en ervaar je teleurstelling, boosheid, verdriet, kilte of leegte. Ook als je relatie oké is maar je daar geen genoegen mee wilt nemen omdat jullie geen oké maar een goede relatie willen, zijn jullie van harte welkom. Soms ga je twijfelen of je nog wel bij elkaar wilt blijven. Relatietherapie kan dan helpen om duidelijk te krijgen of er genoeg basis is om met elkaar verder te gaan en hoe je weer dichter bij elkaar kunt komen en de verbinding weer aan kunt gaan. Het kan ook zijn dat je er tijdens de therapie achter komt dat je los wilt gaan komen van de relatie.

Ik ben "onpartijdig" en kan vanuit die positie met respect voor jullie beiden helpen om het gesprek (weer) constructief op gang te brengen zodat jullie elkaar weer kunnen horen. EFT (www.eft.nl) is een methode die daarvoor zeer geschikt is en die ik vaak toepas. Soms liggen er ingrijpende ervaringen aan relatieproblemen ten grondslag waardoor je van elkaar verwijderd bent geraakt. Als zo’n ervaring de aanleiding van jullie relatieproblemen is kan EMDR (www.emdr.nl) worden gebruikt zodat gevoelens, die bij de ervaring horen, meer tot rust kunnen komen. Daarna kan het gesprek beter op gang komen en kan er weer begrip voor elkaar ontstaan.

Een sessie vindt meestal 1 keer in de 2 weken plaats. In overleg wordt het aantal sessies bepaald waarbij regelmatig momenten van evaluatie worden ingepland waarin we bekijken of jullie voldoende aan de begeleiding hebben. Als je wilt overleggen of relatietherapie voor jou helpend zou kunnen zijn kun je mij bellen (mobiel 06-51164030) of mailen (meinou@bos-psycholoog.nl).

 

Kosten

 

De kosten zijn € 90,- per sessie van een uur. Soms zijn sessies van anderhalf uur passender. Dan zijn de kosten € 135,- per sessie.

Relatietherapie is belaste begeleiding voor de belastingdienst. Dat betekent dat er 21% BTW op zit. Echter, i.v.m. de KOR regeling, wordt er tijdelijk geen BTW gerekend. Het is, indien gewenst, mogelijk om in delen te betalen.

 

Wachttijd

 

Er is momenteel een wachttijd van twee maanden voor relatietherapie.