OVER MIJ

Missie

Mijn doel is om de kwaliteit van leven van zo veel mogelijk mensen te verhogen. Door zelfkennis, goed contact met jezelf én de ander, krijg je meer levensvreugde en levenslust. Vrijheid is voor mij essentieel: een leven vanuit vertrouwen in plaats vanuit angst. Privacy en veiligheid voor de mensen die ik begeleid is voor mij heilig. Nuance en mildheid vind ik belangrijk, zowel in het contact met mijzelf als met mijn medemens. Verwondering, openheid, zingeving en benieuwd-zijn naar reacties en gevoelens in jezelf en de ander. Daar sta ik voor en daar ben ik mee opgegroeid.

Methodes en registraties

 

Ik ben een ervaren psycholoog, met inmiddels alweer meer dan 30 jaar een eigen praktijk en een aanpak waarin verschillende stromingen en technieken gecombineerd worden.  Ik maak gebruik van EMDR (www.emdr.nl), EFT (www.eft.nl), cognitieve- en gedragstherapeutische technieken (www.vgct.nl), Psychosynthese (www.psychosynthese.nl), Hypnose (www.hypnoseverenigingnederland.nl), Pesso (www.pessotherapie.nl), NLP (www.mindacademy.nl) en positieve psychologie. In mijn zoektocht naar zoveel mogelijk helpende methodes heb ik zowel in het reguliere circuit als in het alternatieve circuit opleidingen gedaan.

Ik ben gezondheidszorgpsycholoog met een BIG registratie (www.bigregister.nl), ben lid van het NIP (www.psynip.nl), van de NVGzP (www.nvgzp.nl), van de VEN (www.emdr.nl) en van de EFT vereniging (www.eft.nl). Ik houd mij aan de beroepscode voor onze beroepsgroep waaronder het beroepsgeheim. Daarnaast ben ik actief lid van twee intervisiegroepen (een groep voor de individuele begeleidingen en een groep voor de relatietherapie) met als doel kwaliteitstoetsing. Ik vind het belangrijk om goed op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vak en mijzelf te blijven toetsen en ontwikkelen.

 

Boeiende weg

 

Ik ben geboren in 1966 in Amersfoort als oudste in een gezin met twee kinderen. Het vak is me met de paplepel ingegeven. Mijn ouders hadden ook een praktijk. In de loop van de jaren is er van alles op mijn levenspad gekomen waar ik van geleerd heb en aan gegroeid ben. Ik was als puber avontuurlijk. Na mijn middelbare school wilde ik wat van de wereld mee maken voordat ik psychologie zou gaan studeren in Utrecht. Toen ik 18 was ben ik een jaar in Cambridge gaan wonen, werken en studeren. De vriendschappen met mensen uit totaal andere culturen verruimde mijn blik. Dat had ik voor geen goud willen missen.

Veel later heb ik van dichtbij meegemaakt hoe kwetsbaar het leven is en tegelijkertijd hoe kostbaar het is om gezond te zijn. Toen mijn vader binnen twee maanden overleed aan kanker terwijl mijn kinderen heel erg jong waren, drong tot mij door hoe bijzonder het in wezen is om te leven. Mijn wens om het leven in volle omvang te leven werd door die ervaring nog sterker. Ook maakte ik in de loop van de jaren een scheiding mee, kreeg ik een paar jaar later een burn-out, heb ik een nieuwe liefde ontmoet en leef ik nu in een samengesteld gezin met drie prachtige jong volwassen kinderen. De waarde van gezondheid kwam weer langs toen de vader van mijn kinderen een hersentumor kreeg en mijn dochter langdurige hersenschuddingsklachten had (PCS). Beiden zijn gelukkig hersteld.

Alle levenservaringen hebben geholpen om psychologische technieken en methodes te vertalen naar de praktijk van het leven. Daar doe ik in de begeleidingen mijn voordeel mee. We weten in dit leven niet hoe lang we krijgen en het leven is wat mij betreft te kostbaar om er 'slaapwandelend' doorheen te gaan. Ik weet dat het mogelijk is om je levenslustig te voelen, ook als er tegenwind is. 

Ik help je graag om je bewust te worden van wie je (in wezen) bent en waar jij voor staat, je ruimte daarin in te nemen, je leven vorm te geven op een manier die je past en om te gaan met de hobbels die je in je leven tegenkomt. Ik help je graag om je levenslust (terug) te vinden. Wil je met mij aan de slag, neem dan contact met me op.

Opleidingen

 

2017 - 2018

Internationaal gecertificeerd NLP trainer

Mind Academy
2016 - 2017 

NLP Practitioner en NLP Master Practitioner

Mind Academy
2013 - 2014

EMDR basis- en vervolg opleiding

Ten Broeke en De Jong
2002 - 2006

Pesso opleiding (lichaamsgerichte therapie)

RINO Amsterdam
2001 - 2007

Hypnose Opleiding

Nederlandse Vereniging voor Hypnose
1998 - heden

Verscheidene workshops, zoals
“Gecompliceerde rouw- en verliesverwerking: diagnostiek en behandeling”,
“Structurele diagnostiek”, EMDR woede-, wrok- en wraak protocol”,
“Probleemoplossende technieken”,
“Directieve therapie”, "ACT", "EFT", etc.

1994 - 1998

Psychosynthese opleiding

Karina Kalderwaay in Ouderkerk a/d Amstel
1986 - 1994

Arbeids-, organisatie- en klinische psychologie

Universiteit Utrecht

Werkervaring

 

2017 - heden

Trainer persoonlijke ontwikkelingstrainingen

Eigen praktijk
2017

Assistent trainer bij NLP Practitioner Opleiding

Mind Academy in Bergen
1993 - heden

Individuele begeleiding en relatiebegeleiding

Eigen praktijk
2005

Stage bij Pesso groep

Westfriesgasthuis (ziekenhuis in Hoorn).
2003

Opzetten en begeleiding trainingstraject voor ziekenhuisjuristen (i.s.m. een advocaat)

Erasmus MC Rotterdam
1991 - 2005

Schrijven en geven van communicatie trainingen & opleidingsmateriaal

Mazars
1991

Eenmalige opdracht tot het schrijven van een stuk over onderhandelen

Instituut Clingendael
1996 - 1999

Geven van communicatietrainingen

NOA (Nederlandse Orde van Advocaten)
1996 - 1998

Diagnostisch onderzoek, assessments en begeleiding

AMG (Arbo Management Groep)
1993 - 1994

Begeleiding cliënten

PAAZ Overvecht (psychiatrische afdeling van algemeen ziekenhuis)