Welke begeleiding bied ik

Therapie AlkmaarIndividuele begeleiding

Kortdurende begeleiding (4 tot 12 gesprekken). Ik bied begeleiding voor volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar.

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken. Deze zijn zowel gericht op het oplossen van het probleem in de huidige situatie als het helen van situaties uit uw geschiedenis die invloed hebben op het functioneren in het heden. Hierbij wordt regelmatig gebruik gemaakt van EMDR (www.emdr.nl).

Als ondersteuning van het proces kunt u gebruik maken van boeken (zie literatuurlijst), opdrachten uitvoeren en eventueel naar een bijpassende film kijken. Er kan altijd tussen de sessies door gemaild of gebeld worden voor extra ondersteuning. Alleen de sessies zelf worden in rekening gebracht. 

Diverse technieken

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken. Zoals het in kaart brengen van het probleem, inzicht krijgen in de oorzaken bij het ontstaan en het instand blijven van de situatie. Het bewust worden van het eigen aandeel en daar de verantwoordelijkheid in gaan nemen. Daarnaast kunnen ontspanningsoefeningen nuttig zijn, kan er geoefend worden met het aangeven van grenzen en kunnen nieuwe vaardigheden in een rollenspel worden geoefend. Er wordt gebruik gemaakt van cognitieve- en gedragstherapeutische technieken, EMDR (www.emdr.nl), geleide fantasieën, de wondervraag, technieken uit de Pesso therapie (www.pesso.com) en schrijftechnieken.

Daarnaast kan u gebruik maken van e-health. Door het Trimos Instituut zijn een aantal hulpprogramma's ontwikkeld. Zie snelbeterinjevel.nl voor een module over stress, piekeren en beter slapen. Er is ook een programma minderdrinken.nl dat gratis en anoniem gevolgd kan worden. Psyfit.nl is een programma om mentale fitheid te trainen (kosten 29,95 Euro). Voor jongeren (16 t/m 25 jaar) is er het programma gripopjedip.nl. Dit programma kan anoniem en gratis gevolgd worden. Kleurjeleven.nl kan (zonder verwijsbriefje) voor 150 Euro gevolgd worden.

Als u last heeft van perfectionisme is de online cursus https://primaisperfect.nl misschien iets voor u.

Sommige mensen hebben ook baat bij MyDiary.nl en de app BeHappy (voor een dagelijkse inspirerende tekst). De app Headspace geeft dagelijkse mindfulness oefeningen en er kunnen ook thema's "bijgekocht" worden.

Trainingen

Zelfbeeldtraining is 7 dagdelen in een groep met maximaal 12 deelnemers. In de training krijgt u praktische tips, oefeningen en informatie om uw zelfbeeld te verbeteren, uw zelfacceptatie, zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde te versterken.

De eerstvolgende training start op 15 juni 2018 

Data: 15 juni, 6 juli, 27 juli, 7 september, 28 september, 19 oktober en 16 november.

Tijden: 13:00 uur tot 17:00 uur

Locatie: De locatie zal in Noord Holland zijn en wordt nader bekend gemaakt.

Kosten: € 560,- (exclusief 21% BTW)

Er zijn nog plekken vrij. U kunt vrijblijvend een optie nemen. Dat verplicht u tot niets. U bent dan verzekerd van een plekje. Als u een optie wilt of u wilt aanmelden, kunt u de vragenlijst invullen onder het kopje werkwijze of even een mailtje sturen.

Relatietraining is 7 dagdelen in een groep met maximaal 12 deelnemers. In de training krijgt u praktische tips, oefeningen en informatie om uw relaties te verbeteren, uw communicatie, empathie, acceptatie van verschillen, behoud van eigenheid en persoonlijke grenzen en, ten slotte, het ervaren van plezier. Uw persoonlijke en zakelijke relaties verbeteren is het doel van deze training.

De eerstvolgende training start op 18 januari 2019

Data: 18 januari, 8 februari, 1 maart, 22 maart, 12 april, 3 mei en 24 mei.

Tijden: 13:00 uur tot 17:00 uur

Locatie: De locatie zal in Noord Holland zijn en wordt nader bekend gemaakt.

Kosten: € 560,- (exclusief 21% BTW)


 
Drs. Meinou Bos - Slauerhoffstraat 2 - 1822 JD - Alkmaar
meinou@bos-psycholoog.nl   phone 072-5612366

Powered by SHARK Connect